טיול בויטנאם

טיפים כלליים לוייטנאם

    

טיסה לויאטנם - חברות רבות טסות לויאטנם מבנגקוק, חברות כמו Air asia, Thai ועוד. באתרים שלהם תמצאו מחירים וככל שמקדימים להזמין המחירים זולים יותר. אם תזמינו דרך סוכנות היא תיקח לכם כ- 20 אחוז יותר.

  
אנחנו רכשנו דרך האינטרנט ב- Air Asia במחיר של 3500 באט (380 ש"ח) כאשר בסוכניות הציעו לנו ב- 4000 באט ומעלה.

  

  

כסף בוייטנאם

   

משום מה כל המחירים בויאטנם הם בדולרים, בעיקר מלונות, אוטובוסים ואטרקציות, כך שכדאי לטייל בויאטנם עם דולרים. אם יש לכם אפשרות תגיעו עם כמה מאות דולרים כבר מראש כיוון שלא ניתן להוציא דולרים בכספומטים.

 מדריך לויאטנם 
בעיה נוספת היא שניתן למשוך ברוב המוחלט של הכספומטים מקסימום 2 מליון דונג שזה בסביבות 130-140 דולר וזה מחייב אתכם למשוך כל חמישה ימים ולשלם עמלות גם בבנק שלכם וגם בכספומטים שמחייבים אתכם על כל משיכה 20 אלף דונג (1.25$).

   
במידה ואתם משלמים בדונג ועושים לכם חישוב של הדולר לדונג, אל תתנו להם לקחת שער גבוה מדי. כשאני טיילתי השער שלקחו עסקים היה בין 16 ל- 17 דונג לדולר אחד. כאשר ניסה מישהו לקחת יותר לא הסכמתי. הם מנסים לשקר אבל אם תהיו אסרטיביים לכמה שניות הם יחזרו לשער האמיתי.

  

       

ויזה

   

ויזה כדאי להוציא בבנגקוק. המחיר הוא כ- 1500 באט בתוך שלושה ימי עבודה (165 ש"ח), תוך יומיים 1600 באט ובתוך יום אחד כ- 2000 באט.

  
הוצאה בארץ לא משתלמת כיוון שתשלמו בארץ 120 ש"ח בשביל אישור לוויזה, אך בשדה התעופה תשלמו עוד 25 דולר לוויזה עצמה. כמובן אם אתם מגיעים ישר מהארץ לויאטנם אין לכם ברירה, אבל אם אתם באים מתאילנד תוציאו את הוויזה דרך אחת הסוכנויות בקוואסן שבבנגקוק.

   

 

  

  

זהירות שקרנים

      

בערים הגדולות במיוחד ישנם לא מעט ויאטנמים שקרנים. אתם מבקשים להגיע למלון שהמליצו לכם והנהג לוקח אתכם למלון של קרוב משפחה שלו או לסוכנות אחרת. אל תוותרו ואל תשלמו עד שוידאתם שאתם במקום הנכון.

   
אל תיקחו קשה כשמשקרים לכם ומנסים לעבוד עליכם. בסופו של דבר באתם לטייל ובטוח שתתקלו ברמאים. מקומיים יצליחו לעקוץ אתכם. אתם תזמינו רכבת שינה עם מזגן ותקבלו מאוורר, תזמינו אוטובוס שינה וייתנו לכם אוטובוס ישיבה ועוד ועוד. תנסו לראות מה אפשר לעשות אבל אם אתם נתקלים באוזניים אטומות או אנשים רעים פשוט תבליגו. לא שווה להרוס את הטיול שלכם. בשבילנו מדובר בכמה דולרים בודדים ולא שווה בגלל זה להרוס את הטיול. יחד עם זאת תמיד תבדקו טוב מה אתם מקבלים ותעשו אטרקציות או קניית כרטיסים דרך סוכנויות שעובדות הרבה עם ישראלים ויש עליהן  המלצות.

   

  

עונות בוייטנאם

    

בויאטנם שתי עונות. העונה בין אוקטובר לאפריל בה יש גשמים מדי פעם ובצפון ויאטנם קצת קריר.
העונה בין מאי לאוקטובר היא הקיץ ובו יש מונסונים, חום ולחות. יחד עם זאת המונסונים לא יורדים כל יום ולכן ניתן לטייל.  את הטיול שלי עשיתי ביולי ומתוך 25 יום טיול בויאטנם היו לי סה"כ 5 ימים בהם היה גשם לשעה או שעתיים וזהו.
כך שבעצם אפשר לומר שניתן לטייל בכל חודש בשנה בויאטנם.

  

     

כמה זמן להקדיש לטיול בוייטנאם

     

הזמן האופטימאלי לטייל בויאטנם הוא בסביבות שלושה שבועות וזה מסתדר עם הוויזה שהיא לחודש בלבד.
אם יש לכם זמן קצר יותר של שבוע עד 10 ימים, גם כן אפשר ליהנות מויאטנם ולהתרכז במקומות האטרקטיביים יותר.

    

אם נלך מהצפון לדרום המסלול יכול להראות כך: האנוי (רק תחנה לרכישת הטיולים לצפון) > הלונג ביי (יומיים) > סאפא (3 לילות יומיים) > נאהטרן (אם אתם צוללים, יומיים יספיקו) > דאלאת (יומיים) > סייגון (יום או יומיים) > דלתאת המקון (רק אם ממשיכים ממילא לקמבודיה, אחרת אין חובה להגיע לשם).

    

    

התניידות ותחבורה בוייטנאם

     

התחבורה בויאטנם זולה מאוד. לאורך המדינה מתניידים באוטובוס, בעיקר באוטובוסי שינה בנסיעות הארוכות, אוטובוסים נוחים מאוד ורוב הדרך ישנים בנוחות. בעלות של 30 עד 40 דולר רוכשים כרטיס אוטובוס שעובר כל הדרך מהאנוי > הואה > הויאן > נאהטרן > דאלאת > סייגון.   ע"מ להגיע למווינה קונים כרטיס נוסף במחיר של 5 דולר.

  
בכל מקום אפשר לרדת לכמה ימים ולעלות על האוטובוס הבא. כל שצריך הוא לאשר את המקום שלכם באוטובוס יום לפני.

  
חברה מומלצת היא sinh cafe. עשיתי איתם את הדלתת-המקון והיה מצוין והם עמדו בזמנים. את הפאס מהאנוי לסייגון עשיתי עם ה- Camel tour, שמשום מה התחלף מדי פעם ב- T.M Brother's והם תמיד איחרו ועבדו עלינו עם הכרטיסים, במקום אוטובוס שינה קבלנו אוטובוס ישיבה. לקראת הסוף הם החליפו לנו כרטיס והתברר שהנסיעה לסייגון ששילמנו עליה לא נכללה ולכן היינו חייבים לרכוש שוב כרטיס לסייגון.

  
עלות פאס מהדרום לצפון או הפוך בשישה יעדים בדרך עולה בסוכנויות בין 35 ל- 45 דולר. אני רכשתי ממלון הקנגורו ב- 39 דולר. שמעתי ממטייל שרכש ישירות ממשרדי Camel tours במחיר של 25 דולר.

  
בכל עיר ועיירה יש מוניות ואופנועים שמשמשים כמוניות. תתמקחו על המחירים כיוון שמלכתחילה הם מתחילים גבוה. בערים הגדולות בקשו מונה זה תמיד יצא נמוך הרבה יותר.

  
דרך טובה להתנייד בערים ובסביבותיהן היא השכרת אופנוע. המחיר נמוך ועולה כ- 5 דולר ל- 24 שעות. ליטר דלק עולה דולר אחד. קחו בחשבון שאופנועים אלו עושים ליטר אחד ל- 35 ק"מ, כך שאם אתם מתניידים בעיר אין צורך למלא יותר מליטר אפילו חצי ליטר מספיק.

    
ישנן גם רכבות שמגיעות לרוב היעדים בויאטנם אבל לדעתי האוטובוסים עושים עבודה מספיק טובה.

  

  

עלויות

     

כמה עולה טיול בויאטנם ? מה המטבע ומה ערכו ?
המטבע הויאטנמי הוא דונג  Dong. כשאני טיילתי ביולי 2008 ערכו היה 5000 דונג שווה לשקל אחד, 17 אלף דונג שווה לדולר אחד.

   
עלות טיול בויאטנם תלויה באטרקציות שעושים וברמת החיים בה מטיילים. אבל אם נחשב עלות מחייה ברמת חיים סבירה הכוללת לינה בחדר זוגי עם מזגן, שלוש ארוחות מלאות ביום במסעדות ונסיעות העלות היא בסביבות 20 דולר ליום.
אם תעשו את האטרקציות של הלונג ביי ($38), סאפא ($79), טיול אופנועים בדאלאת ($20), סנפלינג בקניונים ($25), דלתאת המקונג ($35) יצא לכם עוד כ- 200 דולר נוספים, אבל זה כולל הכל. כך שאפשר לומר שטיול של חודש יעלה בסביבות 800 דולר לחודש.

  
כמובן אם בהויאן תתפרו בגדים במאות דולרים, במויינה תיקחו שעורי קייט-סרפינג במאות דולרים ועוד, העלות תגדל.
אך סה"כ ויאטנם מדינה זולה ויש בה רמת אכסניות, מסעדות ואוטובוסים טובה. גם אם לא אכפת לכם לאכול רוב הזמן בדוכני רחוב ולישון במקומות הכי זולים, אתם יכולים לעמוד גם על תקציב של 500-600 דולר.

   

מחירים לדוגמא:

  • חדר זוגי עם מזגן, מיני בר, טלוויזיה, שירותים ומקלחת בחדר עם מים חמים - $7 עד 15$
  • אופנוע להשכרה ל- 24 שעות - $5, ליטר דלק $1
  • ארוחות במסעדה:
    • ארוחות בוקר: שייק פירות, מוזלי עם פירות ויוגורט או חביתה עם ירקות וחמאה - 8 עד 10 שקלים.
    • ארוחת צהריים: שייק או שתייה קלה, אורז נודלס עם ירקות וביצה - כ- 10 שקלים. ספגטי או פיצה בקוטר 30 ס"מ עולים 8 שקלים ו- 13 שקלים בהתאמה.

     

  
מסלול טיול ויעדים בויאטנם

    

ויאטנם קלה לטיול. יש בה יעדים מוגדרים והמעבר ביניהם פשוט וקל.

    

לחץ כאן למסלולים שונים ברחבי ויטנאם על מפות של גוגל

   
אם נחלק את ויאטנם בצורה נוחה הרי שיש שלושה איזורים:

  • האנוי וצפונה - כולל הלונג ביי וסאפא.
      
  • בין האנוי לסייגון - זה רוב שטח ויאטנם ובדרך ישנם את היעדים הבאים:
    • הואה - עיירה בה יש נהר גדול, פגודות ובונקרים של הצבא האמריקאי. לא מעניין במיוחד שווה עצירה של שעתיים ואז להמשיך להויאן.
    • הויאן - העיר העתיקה נעימה, יש בעיר מאות חייטים וסנדלרים ואפשר לחדש את המלתחה שלכם בגרושים.
    • נאהטרן - עיר נחמדה עם חוף ים וטיילת מושקעת. אם אתם בקטע של צלילות, ליד נאהטרן יש את הצלילות הכי יפות בים הסיני.
    • דאלאת - עיר ששוכנת על ההרים בגובה של 1500 מטר. יש שם שפע אטרקציות כגון טיולי אופנועים, טרקים, אופניים וסנפלינג בקניונים.
    • מויינה - אווירה של אי, חופים שקטים,אכסניות ומסעדות מפנקות. אם הפרוטה מצויה בכיסכם אתם מוזמנים לעשות שעורי קייט-סרפינג.
         
  • החלק השלישי הוא סייגון ודורמה שזה כולל את דלתאת המקון.

    

בדרך כלל מתחילים או מסייגון או מהאנוי.
אם מתחילים מסייגון ניתן לרדת קודם ליום עד שלושה ימים לדלתת המקון. לחזור לסייגון לרכוש כרטיס אוטובוס פתוח ליעדים המוזכרים לעיל צפונה עד האנוי, כאשר בכל יעד עוצרים יומיים עד שלושה.

   

אם מתחילים מהאנוי שבצפון, עולים להלונג ביי ליומיים ושבים להאנוי ואז למחרת או כבר באותו ערב יוצאים לטיול מאורגן של 4 לילות, שלושה ימים בסאפא וחוזרים בסופו חזרה להאנוי, שם רוכשים כרטיס אוטובוס פתוח בו יורדים בכל היעדים המוזכרים לעייל עד לסייגון.

  

מבחינת זמנים, להאנוי וסייגון מספיק לכל אחת יומיים, ביחד זה ארבעה ימים. לכל היעדים בין סייגון להאנוי מספיק ממוצע בין יומיים לשלושה בכל מקום, כך שאם מדובר ב- 4-5 מקומות יספיקו 10 עד 15 יום.
צפונה מהאנוי, הלונג ביי וסאפא דורשות יומיים-שלושה שזה עוד 5 ימים
דרומה מסייגון יש את דלתת המקון בו יומיים בהחלט יספיקו.
סה"כ בין 21 ל- 25 יום ואם אתם שומרי שבת אז תוסיפו עוד כמה ימים שאתם נתקעים בשבת בעיירות שבדרך.

   

 

כתבות וסיפורי מסע על ויאטנם